FC Groningen presenteert drie nieuwe spelers

Foto: Jan Buurma

Drie nieuwe spelers zijn woensdag gepresenteerd door FC Groningen. Ze spelen vanaf de tweede seizoenhelft voor Groningen.

De komst van de bijna 22-jarige Ko Itakura werd afgelopen maandag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van FC Groningen al bekend gemaakt. De middenvelder is dit transferwindow door Manchester City overgenomen van Kawasaki Frontale. Die Japanse club had Itakura het afgelopen kalenderjaar verhuurd aan Vegalta Sendai. Itakura wordt gehuurd voor de periode van anderhalf jaar van Manchester City, meldt FC Groningen.

De 21-jarige aanvaller Mo El Hankouri wordt de rest van het seizoen gehuurd van Feyenoord. Daarna is de speler transfervrij. FC Groningen heeft El Hankouri vanaf die periode voor de duur van twee seizoenen vastgelegd. De linksbenige aanvaller, afkomstig uit de opleiding van Feyenoord behoorde voor de winterstop steevast tot de wedstrijdselectie van de Rotterdammers, maar moest genoegen nemen met vijf invalbeurten in de Eredivisie.

Paul Gladon sluit per direct transfervrij aan bij de selectie van hoofdtrainer Danny Buijs. De 26-jarige spits tekende in het Hitachi Capital Mobility Stadion een overeenkomst voor de rest van dit seizoen. Gladon liet in de afgelopen periode zijn contract ontbinden bij Wolverhampton Wanderers.

Het aantal nieuwe spelers van FC Groningen staat nu op zes met de al eerder aangekondigde komst van Thomas Bruns, Illias Bel Hassani en Kaj Sierhuis.

Reacties

article
766559
FC Groningen presenteert drie nieuwe spelers
Drie nieuwe spelers zijn woensdag gepresenteerd door FC Groningen. Ze spelen vanaf de tweede seizoenhelft
https://groningen.nieuws.nl/sport/766559/fc-groningen-presenteert-drie-nieuwe-spelers/
2019-01-17T12:45:44+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/12/24194955/hoofdingang-fc-groningen-jan-buurma.jpg
Sport