Doelman Sergio Padt veroordeeld tot 50 uur taakstraf

Foto: Archief De Redactie

Doelman Sergio Padt is veroordeeld tot een taakstraf van 50 uur vrijdagmiddag door de politierechter in Groningen voor het mishandelen, bedreigen en beledigen van een treinconducteur en een beveiliger. Daarnaast moet Padt een geldbedrag van 700 euro betalen voor materiële en immateriële schaden.

Het incident ontstond doordat Padt zonder geldig kaartje reisde. Volgens Padt was de kaartjesautomaat kapot. Ook een opgeroepen getuige verklaarde dat de paal voor het scannen van de OV-kaart defect was. Ook was het gedrag van de conducteur volgens deze getuige ‘weinig begripvol’.

De politierechter acht bewezen dat Padt op 23 september een conducteur heeft geslagen en een beveiliger heeft bespuugd en bedreigd. Padt bekende dat hij onder invloed van alcohol bedreigend en beledigend is geweest, maar ontkent de mishandeling.

De media-aandacht rond het incident is volgens het Openbaar Ministerie geen reden om strafvermindering te eisen. Juist omdat Padt als profvoetballer een ‘voorbeeldfunctie’ heeft maakt het vergrijp volgens de officier juist erger. De officier van justitie had een onvoorwaardelijke werkstraf van 70 uur geëist.

De advocate van Padt wilde vrijspraak voor mishandeling en bedreiging. Ze pleitte dat Padt door de conducteur in een hoek was gedreven en uit noodweer handelde.

Reacties

article
764123
Doelman Sergio Padt veroordeeld tot 50 uur taakstraf
Doelman Sergio Padt is veroordeeld tot een taakstraf van 50 uur vrijdagmiddag door de politierechter
https://groningen.nieuws.nl/sport/764123/doelman-sergio-padt-veroordeeld-tot-50-uur-taakstraf/
2019-01-11T15:50:02+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/01/11160511/sergio-padt-2.jpg
Sport