Dames GHHC Groningen boeken eerste seizoenszege

Fieke Hoff scoort de 1-2 voor GHHC.

GHHC Groningen heeft zaterdag de eerste seizoenszege geboekt. De hockeydames wonnen met 2-3 de uitwedstrijd tegen Nijmegen.

Nijmegen kwam op voorsprong door een doelpunt van Tessa Schoenaker. Hedi Koning maakte de gelijkmaker. Vervolgens maakte Fieke Hoff de 1-2, waardoor GHHC met voorsprong de rust in ging.

Na rust scoorde Klaarte Mientjes vanuit een strafcorner, waardoor de stand opnieuw gelijk was. De winnende treffer maakte Lieke Hoff na een rebound op een strafcorner van Willemijn Bos.

Voorafgaand aan de wedstrijd stond Nijmegen met drie punten voorsprong op GHHC op de één na laatste plaats met vijf punten en dames van GHHC onderaan met twee punten.

Door de winst op Nijmegen staat GHHC Groningen nu met vijf punten gelijk met Nijmegen en Huizen. Echter GHHC en Huizen hebben beiden zeventien wedstrijden gespeeld en Nijmegen achttien.

Het is spannend onderin de ranglijst van de hoofdklasse. De nummer twaalf degradeert rechtstreeks. De nummers tien en elf spelen de play-outs.

Tweede Paasdag speelt GHHC de thuiswedstrijd tegen regerend landskampioen Den Bosch.