Donar wint NBB-Beker van ZZ Leiden

Donar heeft zondagmiddag voor de zesde keer in de clubhistorie de nationale beker gewonnen. In MartiniPlaza werd met 87-71 gewonnen van ZZ Leiden.

Het initiatief lag het eerste kwart bij Donar en de stand was na het eerste kwart 38-21. Brandyn Curry scoorde in dit kwart al achttien punten. Halverwege bij de rust stond Donar op een ruime voorsprong: 54-34.

Donar stond na het derde kwart 74-51. In het laatste kwart besliste Dourisseau de eindstand met een driepunter op 87-71.

Curry was de topscorer van de wedstrijd met 26 punten, gevolgd door Thomas Koenis met 13 punten.

De basketballers van Donar wonnen voor de vierde keer in vijf jaar tijd op rij de nationale beker.

Kwartfinale Europe Cup

Woensdag 28 maart speelt Donar de return in de kwartfinales van de de Europe Cup tegen KK Mornar Bar. De heenwedstrijd in Montenegro werd nipt verloren met 73-67.