FC Groningen verliest in blessuretijd van AZ

FC Groningen heeft zondagmiddag in de blessuretijd verloren van AZ in Alkmaar.

Bij rust was de stand nog 0-0, ondanks dat AZ de eerste helft sterker was. Doelman Sergio Padt van FC wist drie goede mogelijkheden van Wout Weghorst, Alireza Jahanbakhsh en Teun Koopmeiners tegen te houden. Mike te Wierik kreeg voor Groningen nog een kans, maar hij raakte de paal.

Ruim 20 minuten na rust keek Groningen tegen een 2-0 achterstand aan door een goal in de 53e minuut van Jonas Svensson en in de 66e minuut de 2-0 van Guus Til in twee pogingen.

Tom van Weert wist binnen vijf minuten de achterstand terug te brengen tot 2-1 door te scoren uit een voorzet van Doan. Ritsu Doan scoorde in de 82e minuut de gelijkmaker.

De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel te eindigen, maar Jahanbakhsh kopte in de 92e minuut vanuit een hoekschop AZ toch naar de winst.

FC Groningen staat voorlopig op de 13e plaats in de eredivisie, met 29 punten uit 28 duels.

Zondag 1 april speelt FC Groningen thuis tegen Ajax om 14.30 uur.