Ricky Wu tijdens huwelijksreis in actie voor Nic./John Schokker Makelaardij

Ricky Wu.
Ricky Wu.
Foto: Willem Kracht

Ricky Wu, de 29-jarige Taiwanees, die in het verleden uitblonk met Nic. in de Nederlandse korfbalcompetitie, keert even terug bij korfbalvereniging Nic./John Schokker Makelaardij.

Wu, op huwelijksreis in Europa, speelt zaterdag 13 januari mee in de thuiswedstrijd tegen Groen Geel.

Voorzitter Wiebe van der Ploeg geeft aan dat er voor het begin van het seizoen ook contact is geweest met Ricky Wu. “Er werd een lastig korfbaljaar voorzien en dan is Ricky Wu natuurlijk een perfecte versterking. Het contact is via zijn oude korfbalvrienden bij Nic. altijd heel stevig gebleven. Maar het kwam toen niet rond. Hij is nu op huwelijksreis in Europa en een bezoek aan zijn korfbalvrienden mocht niet ontbreken. Als vereniging ontvangen we het echtpaar met open armen en hijzelf gaf aan dat hij graag wilde spelen.”

De in Taiwan werkzame docent Lichamelijke Opvoeding is met enige regelmaat met het Taiwanese korfbalteam in Europa. Dat team is met Ricky Wu inmiddels uitgegroeid tot de nummer twee van de wereld. De toegevoegde waarde van Ricky Wu is evident: hij is de man van de spectaculaire scores, is creatief, snel en vooral trefzeker. Een ware publieksspeler.

Boost

Zijn deelname kan het kwakkelende team van Nic./ John Schokker Makelaardij mogelijk een boost geven. De Groningers staan vooralsnog puntloos onderaan en daardoor dreigt degradatie.

Na het vertrek van meerdere dragende spelers vorige zomer blijkt de ploeg kwetsbaar te zijn, waarbij het balletje steeds verkeerd viel.

Ook het recente uitvallen van de talentvolle jeugdinternational Nienke van der Windt met een kruisband-blessure dreunt door.

Voor Nic./ John Schokker Makelaardij zijn de komende wedstrijden cruciaal. De thuiswedstrijd tegen Unitas/Perspectief, ook een team in zwaar weer, op zaterdag 6 januari is een vierpuntenwedstrijd.

Zaterdag 13 januari speelt Nic./John Schokker Makelaardij tegen Groen Geel, de huidige koploper in het Alfa-college aan de Kardingerweg.

Deze thuiswedstrijd valt onder het Topsport Passe-Partout van de Energy Valley Top Clubs, waarmee van januari tot en met maart een unieke combinatie van thuiswedstrijden van FC Groningen, Abiant Lycurgus, Donar, GIJS, GHHC Groningen en Nic./John Schokker Makelaardij bezocht kan worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen