FC Groningen wint van Vitesse

FC Groningen heeft zondagmiddag thuis gewonnen met 4-2 van Vitesse. Na vier nederlagen pakt Groningen drie punten in de eredivisie. Groningen kwam tot twee keer toe terug van een achterstand.

FC Groningen kwam in de 32e minuut op achterstand door een eigen goal van Kasper Larsen, dat tevens de ruststand was. De gelijkmaker voor Groningen werd gemaakt door ditmaal een eigen goal van Vitesse-speler Fankaty Dabo.

Drie minuten later maakte Larsen een overtreding in het strafschopgebied en benutte Matavz de penalty: 2-1. In de 65e minuut scoorde Oussama Idrissi na een mooie aanval de 2-2. Mimoun Mahi knalde na 78 minuten na een voorzet van Juninho Bacuna de 3-2 binnen.

In de 82e minuut werd het 4-2 nadat Tom van Weert scoorde na een voorzet van Mahi.

Kort daarna kreeg Ludovit Reis zijn tweede gele kaart en moest daardoor het veld verlaten. De wedstrijd kende veel kaarten, negen keer geel en één keer rood (twee keer geel voor Reis).

Door de winst is FC Groningen gestegen naar de dertiende plek in de eredivisie met twaalf punten uit twaalf duels.