GHHC wint overtuigend van MOP

Klaartje de Bruijn heeft net de 5-0 gescoord voor GHHC Groningen.

De hockeysters van GHHC hebben zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen MOP overtuigend gewonnen. In Vught werd het 1-5.

Door de ruime winst is GHHC Groningen gestegen naar een veilige 9e plek in de hoofdklasse met drie punten voorsprong op MOP.

Bij rust stond Groningen op een 0-2 voorsprong na een goal van Fieke Hoff, die met de backhand raak sloeg. Vervolgens maakte Hedi Koning op aangeven van Willemijn Bos de 0-2.

Na rust zorgde Pam van Asperen voor de 0-3, vervolgens scoorden Hedi Koning en Klaartje de Bruin nog. Uit een strafcorner maakte Kim van Roosmalen nog een doelpunt uit een strafcorner voor Mop. Hiermee werd de eindstand 1-5.

GHHC staat op de negende plaats met zeventien punten uit negentien wedstrijden. Groningen speelt in het restant van de competitie nog tegen Hurley, Bloemendaal en HDM.