Nic. wint van Dalto en verstevigt koppositie

De korfballers van Nic./Alfa College zijn het nieuwe jaar 2017 in de eerste speelronde met succes gestart. In een thuiswedstrijd tegen Dalto uit Driebergen werd gewonnen met 27-20.

Het initiatief lag direct bij Nic. Na 15 seconden was het 1-0 door een doelpunt van Nienke van der Windt. Dalto counterde daarna gelijk en Dico de Jager bracht beide ploegen weer naast elkaar. Na zes minuten spelen was het Nic. dat het eerste gaatje sloeg. Via onder meer drie treffers van Niels Tamminga kwamen de Groningers op 7-3. Ondanks een time-out van Dalto werd het 10-6.

Hierna ging Nic. een moeizamere fase in, waarbij te gehaast werd gespeeld. Het strak verdedigende Dalto speelde dit in de kaart en de uitploeg rook bloed en profiteerde. Via 11-7 werd het 11-9 en 10 seconden voor rust zelfs 12-12. Met nog een paar seconden op de klok zorgde Marieke Bongers toch nog voor een 13-12 voorsprong voor Nic., een miniem verschil met de rust.

De tweede helft startte hetzelfde als de eerste helft. Nic. startte sterk en liep uit naar 15-13 maar Dalto haakte via Dico de Jager aan tot 15-15. Coach Mulder gebruikte zijn wisselmogelijkheden en zette Kevin van Haastrecht meerdere keren aanvallend in. Shay Conroy verschoof naar de verdediging.

Nic. speelde vervolgens een goede fase. Het speelde rustiger en zocht iets langer naar de goede kansen. Dit leverde knappe afstandstreffers op van Sven Müller en Roos Verheugt met als gevolg een nieuwe voorsprong van 20-16.

Bij Dalto leken de krachten weg te vloeien. Er werden genoeg schoten geproduceerd, maar het schotpercentage was erg laag. Het was nog even spannend, maar Niels Tamminga gooide met zijn 23-18 de deur vijf minuten voor tijd dicht. Het was voor de ervaren rebounder een bekroning op een uitstekende wedstrijd, waarin hij liefst acht doelpunten liet noteren.

De laatste vijf minuten werd het spel rommelig, maar het publiek werd nog wel getrakteerd op een paar fraaie doelpunten. De eindstand werd uiteindelijk 27-20.

Door de winst start Nic. het jaar 2017 uitstekend en blijft Nic. op de eerste plaats staan. Doordat concurrenten Rohda en Wageningen zich verslikten in Unitas en OVVO en verstevigen de Groningers hun koppositie.

Met Wageningen uit en Rohda thuis op het programma wachten de Groningers twee cruciale wedstrijden met het oog op de strijd om de bovenste plaatsen.