Hockeyclub GHHC Groningen bestaat 90 jaar

Nieuwe clubhuis
Nieuwe clubhuis
Foto: GHHC Groningen

Hockeyclub GHHC Groningen bestaat vandaag zaterdag 1 oktober precies 90 jaar en dit wordt gevierd met een lustrumfeest. Voorafgaand aan het feest wordt het nieuwe clubhuis geopend.

GHHC Groningen werd op 1 oktober 1926 opgericht als G.H.C. Groningen (Groningse Hockey Club). De wedstrijden werden in het begin gespeeld op het middenterrein van de renbaan in het Groninger Stadspark. Via de Mosterdpot in de Appelbergen, kwam de hockeyclub terecht op het weiland van de familie Niemeijer aan de Oosterweg in Haren.

Later ging dit terrein Hockeycomplex De Harener Holt heten en hier is GHHC Groningen nog steeds gehuisvest. Uit de fusie in die tijd met de toenmalige studentenhockeyclub D.B.S. (De Blauwe Scheen), ontstond Hockeyclub “Groningen”, die tot aan de Tweede Wereldoorlog de toonaangevende club in het Noorden zou blijven.

De naam Groninger – Harense Hockeyclub ‘Groningen’ (kortweg GHHC Groningen) kreeg de club eind jaren zeventig.

Nieuw clubhuis

Het clubhuis van de club was eigenlijk al jaren aan vervanging toe. Na eerder pogingen de nieuwbouw op te starten, werd vorig jaar ‘huisarchitect’ en lid van de vereniging Emile Koopmans gevraagd een ontwerp te maken. Samen met veel vrijwilligers zijn de schouders er ondergezet, met als doel het clubhuis in het lustrumjaar te openen.

Hockeyclub GHHC Groningen

Dames 1 promoveerde en speelt nu in de Hoofdklasse, terwijl het eerste herenteam nu in de Overgangsklasse schittert. Voor beide teams is het een opgave om zich in die competities te handhaven, maar de wedstrijden staan garant voor hartstikke leuk hockey. Zeker als Dames 1 haar wedstrijden op de Harener Holt speelt, staat het publiek uit de wijde omgeving twee rijen dik rond het hoofdveld.

Super Sunday

Naast de opening van het clubhuis en het lustrumfeest op zaterdag, is het zondag Super Sunday op GHHC Groningen. Heren 1 neemt het dan op tegen Nijmegen, terwijl Dames 1 speelt tegen de fusieclub Oranje-Rood uit Eindhoven. Beide wedstrijden worden gespeeld op De Harener Holt, aanvang 12.45 uur (dames) en 14.45 uur (heren).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen