De Bauke Mollema Tocht

Foto: Publiek Domein

Samen fietsen met Tourheld Bauke Mollema kan tijdens de 4e editie van de Bauke Mollema Tocht op zondag 28 augustus. Bauke fietst zelf mee met enkele profcollega’s.

Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: de 65, 110 of 165 km. De start en finish is bij sportcentrum Kardinge in Groningen. Alle startschoten lost Bauke Mollema, waarna hij zelf de 110 km fietst.

Routes

De prachtige routes zijn bepaald door Bauke Mollema zelf. Alle afstanden vertrekken vanuit de stad Groningen en voeren door het schitterende landschap van Noord-Groningen, zoals het Nationaal Park Lauwersmeer en pittoreske wierdedorpen zoals Ezinge en een deel van Friesland.

De Bauke Mollema Tocht is geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren fietsliefhebber.

Nieuw: tijdsmeting

De route gaat bij Zuidwolde ook over een stuk kasseien. Nieuw dit jaar is dat hier een tijdsmeting is. De kasseien kunnen ook vermeden worden door aan het begin en einde van de strook een brug over te steken.

Tussensprint

Tijdens de Bauke Mollema Tocht is er ook een tussensprint bij de Mollema Bult, de brug over het Aduarderdiep. Het is de ultieme test of je Bauke’s snelheid kunt evenaren.

Het is de befaamde Mollemabult in de Friesestraatweg bij Nieuwklap. De Nieuwklapbrug is vooral bekend door Bauke Mollema. Hij fietste de bult in de Friesestraatweg tussen Groningen en Aduard tijdens zijn middelbare schoolperiode iedere dag zo hard mogelijk op.

Bauke Mollema werd op dit traject ooit ontdekt. Een passerende wielrenner adviseerde Bauke om zich aan te melden bij een wielerclub om zo zijn talent verder te ontwikkelen.

De tocht wordt georganiseerd door Le Champion en SEG. Bauke Mollema wil met deze tocht zijn fans en wielerliefhebbers de gelegenheid geven met hem mee te fietsen.

Inschrijven

Online inschrijven kan tot en met 15 augustus 2016 via www.baukemollematocht.nl.

Bron: baukemollematocht.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen