Marcel Van Buuren trainer FC Groningen onder-19

Marcel van Buuren.
Marcel van Buuren.
Foto: FC Groningen

Marcel van Buuren tekent per 1 juli voor twee seizoenen bij FC Groningen onder-19, de voormalige A1. Van Buuren volgt Peter Hoekstra op, die het komend seizoen aan de slag gaat als assistent-trainer van Ernest Faber bij de eerste selectie.

Met de terugkeer van Van Buuren is de trainersstaf voor de opleiding rond voor het seizoen 2016/2017.

De 52-jarige Van Buuren was tussen 1990 en 1992 als contractspeler aan FC Groningen verbonden. In 2014 keerde hij terug als assistent-trainer bij Jong FC Groningen en FC Groningen B1. Vervolgens was hij drie maanden trainer van de B2 en het daarop volgende seizoen van de B1.

De afgelopen veertien jaar werkte van Buuren als jeugdtrainer het merendeel van de tijd in Azië, waarvan het laatste halfjaar in China bij het onder-19 team van Guangzhou Evergrande FC.

Loopbaan

Nadat Marcel van Buuren als speler via de jeugd van DHC Delft het eerste elftal haalde, speelde hij achtereenvolgens voor Ajax, FC Volendam, SVV, BV Veendam en FC Groningen, waarna hij zijn actieve carrière afsloot.

Na tien seizoenen in diverse technische functies bij BV Veendam verhuisde Van Buuren naar de verenigde Arabische Emiraten en vervolgens naar Qatar. In totaal werkte hij tien jaar met bijna alle leeftijdsgroepen in de voetbalacademie van Aspire.

Ook bekleedde hij de trainersfuncties van het nationale onder-19 team van Qatar en het Olympisch team van dat land.

In het voorjaar van 2014 werd Van Buuren aangesteld als coach van FC Groningen onder- 16 en het seizoen erop bij de onder- 17 van de Trots van het Noorden.

Dit seizoen begon van Buuren als hoofdcoach van Drachtster Boys en afgelopen januari maakte Van Buuren de overstap naar de onder-19 team van de Chinese topclub Guangzhou Evergrande.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen