Hockeyclub GHHC Groningen dubbel in de prijzen

GHHC Groningen Dames 1
GHHC Groningen Dames 1
Foto: Jacob Gunter

Hockeyclub GHHC Groningen valt dubbel in de prijzen. Zowel het eerste damesteam als het eerste herenteam is het gelukt de play offs te behalen. Beide hockeyteams maken daarmee kans op promotie.

Dames 1 van Groningen komt uit in de op een na hoogste klasse, de Overgangsklasse, en zette in die reguliere competitie een unieke prestatie neer door niet één wedstrijd te verliezen. Die plek geeft recht op de play offs.

Foto: Jacob Gunter
Foto: Jacob Gunter

Best-of-three

In een best of three tegen Were Di uit Tilburg wordt uitgemaakt wie er volgend seizoen in de Hoofdklasse speelt. Het is precies tien jaar geleden dat Groningen Dames 1 voor het laatst op dat hoogste niveau acteerde.

De dames spelen op 11 mei in Tilburg om 20.30 uur en op 14 mei om 12.30 uur op De Harener Holt in Haren. Mocht een derde wedstrijd noodzakelijk zijn, dan wordt die gespeeld op zondag 15 mei, ook om 12.30 uur in Haren.

Mochten de dames van Groningen deze play offs niet weten te winnen, dan volgt op 18, 21 en (eventueel) 22 mei een herkansing tegen de nummer 11 uit de Hoofdklasse, Bloemendaal.

Heren 1

Heren 1 van Groningen moest in de reguliere competitie hockeyclub Zwolle voor zich dulden. Ook als tweede is er zicht op promotie. Daarvoor zijn twee ronden play offs nodig. Deze worden gespeeld op 18 (uit), 21 (thuis) en (eventueel) 22 mei (thuis) tegen hockeyclub VVV uit Amstelveen, waarna (bij winst) de tweede ronde volgt op 25 (thuis), 28 (uit) en (eventueel) 29 mei (thuis) tegen Amersfoort.

Bij winst (in de eerste én tweede ronde) volgt promotie naar de Overgangsklasse.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen