FC Groningen wint van De Graafschap

FC Groningen keek na 8 minuten spelen tegen de 1 – 0 achterstand aan. Bij rust was het 1 – 1 en invaller Idrissie zorgt voor de eindstand 3 – 1.

Groningen startte niet goed aan de wedstrijd. Binnen een minuut kreeg De Graafschap al een hoekschop en daaruit kopte Pröpper over het doel van doelman Sergio Padt. In de achtste minuut werd doelman Padt in de korte hoek verrast door een schot van Cas Peters: 0-1, meldt FC Groningen.

Padt moest regelmatig in actie met kansen voor Pröpper, Vincent Vermeij en Jeroen Tesselaar. De grootste kans was voor Ted van de Pavert na ruim een halfuur op 0-2. Hij kopte recht op de borst van Padt, die klemvast kan pakken.

In 37e minuut krijgt een Groningen een vrije trap en benut Rasmus Lindgren opnieuw de vrije schop en is het 1 – 1.

In de 75e minuut geeft invaller Idrissi de voorzet aan Maduro die inkopt en vervolgens de bal via de rug van de keeper van De Graafschap Jurjus over de doellijn ziet gaan.

Idrissi maakt het af in de 79e minuut en Groningen wint in eigen huis met 3 – 1. Groningen staat vier speelronden voor het einde van de reguliere competitie op de tiende plek.

Komende zaterdag 16 april speelt Groningen uit tegen Feyenoord.