Drie aanhoudingen voor faciliteren hennepteelt

Foto: Publiek Domein

Een 35-jarige man uit Hoogezand, een 29-jarige vrouw uit Harkstede en een 29 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn maandag aangehouden op verdenking van het faciliteren van hennepteelt.

Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van een anonieme melding. In twee loodsen in Groningen en in twee woningen, in Hoogezand en Harkstede, zijn doorzoekingen geweest in verband met dit onderzoek.

‘Vanuit een van de loodsen runnen zij een growshop, die bedrijfsmatige hennepteelt faciliteert’, meldt de politie. De politie, de Belastingdienst en gemeente Groningen werken samen in deze zaak.

Bij doorzoekingen vond de politie bijna 500 hennepstekken, ruim 5 kilogram gedroogde hennep, 2 kilogram hash en een grote hoeveelheid goederen die gebruikt worden voor het inrichten van hennepkwekerijen. Daarnaast werd ook de administratie voor nader financieel onderzoek in beslag genomen.

‘Vanwege een lopend strafrechtelijk onderzoek werd in september deze growshop niet gecontroleerd. Nu dat onderzoek ver genoeg gevorderd was, is het goed dat de politie ook hier een inval heeft gedaan. Dat past helemaal in onze gezamenlijke aanpak van ondermijning,’ aldus burgemeester Koen Schuiling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen