Verkeerscontrole Beijum, Lewenborg, Paddepoel, Selwerd en Vinkhuizen

Foto: Publiek Domein

Bij twee bromfietscontroles in de wijken Beijum, Lewenborg en Paddepoel, Selwerd en Vinkhuizen zijn tientallen mensen bekeurd. Ook werd een persoon aangehouden, die nog 10 dagen moest zitten voor verduistering.

Lewenborg en Beijum

Bij de verkeerscontrole in de omgeving Lewenborg en Beijum werden woensdagmiddag 22 bromfietsers naar het politiebureau gebracht. Twaalf personen kregen een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs, onverzekerd rijden, het niet dragen van een helm, negeren van stopteken. Ook hadden drie bromfietsen een wokmelding (wachten op keuring) in verband met constructiesnelheid. Twee bromfietsen werden in beslag genomen vanwege technische mankementen.

Selwerd, Paddepoel en Vinkhuizen

’s Avonds werd tussen 18.30 uur en 20.30 uur gecontroleerd bij het fietstunneltje van de Pleiadenlaan. Daar werden 35 bromfietsers uit de wijken Selwerd, Paddepoel en Vinkhuizen gecontroleerd.

Hierbij werden 26 bromfietsers bekeurd voor negeren van rood licht, rijden zonder rijbewijs, 10 wokmeldingen (wachten op keuring) vanwege constructiesnelheid, niet verzekerd rijden, een defect achterlicht, tegen de richting in rijden, het niet willen tonen van rijbewijs bij de eerste vordering en het niet dragen van een goedgekeurde helm.

Twee personen kregen een waarschuwing voor een defecte rem en een defecte claxon. Een persoon kreeg een bekeuring voor het niet dragen van een autogordel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen