Agressieve winkeldief onder invloed aangehouden

Foto: Publiek Domein

Zaterdag is een agressieve winkeldief onder invloed van drank en drugs aangehouden bij de Jumbo aan de Beren in Groningen.

De politie was naar de Jumbo gestuurd omdat het personeel moeite had om een agressieve winkeldief onder controle te krijgen. Bij aankomst konden ze de winkeldief de boeien om doen. Terwijl ze de Jumbo verlieten spuugde de verdachte een medewerker van de Jumbo in zijn gezicht, meldt de politie.

De 43-jarige verdachte verklaarde op het buro dat hij drugs en alcohol had gebruikt. Uit de speekseltest bleek dat de verdachte inderdaad onder invloed was van meerdere drugs. Hierop is een bloedproef afgenomen door een arts. Het bloed wordt door het NFI onderzocht op de soort en hoeveelheid aanwezige drugs. De uitslag wordt meegenomen in het strafproces.

De verdachte is na de test ingesloten en 2 dagen verhoord. De verdachte werd maandag vrijgelaten en heeft van het Openbaar Ministerie een dagvaarding meegekregen met een datum waarop hij zich mag melden voor de zitting.

Sinds kort kan de politie zelf een speekseltest doen bij een verdachte om vast te stellen of hij onder invloed is van een drugs.

Reacties

article
560982
Agressieve winkeldief onder invloed aangehouden
Zaterdag is een agressieve winkeldief onder invloed van drank en drugs aangehouden bij de Jumbo
https://groningen.nieuws.nl/politie/560982/agressieve-winkeldief-invloed-aangehouden/
2017-12-05T12:35:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2017/12/05091352/handcuffs-354042_640.jpg
Politie