Drie aanhoudingen bij drugscontrole in café

Foto: Google Maps

Drie mensen zijn zaterdagavond 17 juni aangehouden bij een politiecontrole in een café aan de Korreweg in Groningen.

De politie beschikte over informatie die deed vermoeden dat er in dat café gehandeld zou worden in verdovende middelen. Dat was de aanleiding om de controle te houden, waarbij ook een drugshond werd ingezet.

Het café en het terras werden afgezet met schermen en niemand mocht er meer in of uit, meldt de politie. Alle aanwezige personen werden vervolgens één voor één langs de speurhond geleid.

Drie personen waren in het bezit van harddrugs en zijn aangehouden. Een 38-jarige man uit Groningen had zes wikkels wit poeder (vermoedelijk cocaïne) bij zich. Een 33-jarige man uit Groningen had eveneens zes wikkels wit poeder en een aantal henneptoppen bij zich. Bij een 41-jarige man uit Groningen werden zes bollen met vermoedelijk cocaïne en een joint gevonden.

De drugs en het contante geld zijn in beslag genomen en de drie verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Ook werd bij een vrouwelijke bezoeker nog 4 pillen gevonden die eerst getest worden. De vrouw wordt alsnog verhoord, als daaruit blijkt dat het drugs zijn. Ook werden op het terras nog drie wikkels met cocaïne gevonden, waarvan niet duidelijk is geworden wie de eigenaar was. En bij een aantal aanwezigen is een gebruikershoeveelheid softdrugs gevonden.

Reacties