Vier pubers aangehouden voor mishandeling en bedreiging in Paddepoel

Foto: De Redactie

De politie heeft met de aanhouding van vier jongens, in de leeftijd van 13 tot 15 jaar oud, uit Groningen een aantal geweldszaken in de wijk Paddepoel opgelost.

De jongeren, die deel uitmaken van een jeugdgroep in de wijk Paddepoel, werden afgelopen week opgehaald van huis, meldt de politie. Ze worden verdacht van de mishandeling van een man, diefstal en de daarop volgende bedreiging van een winkelier, de bedreiging van een vrouw en van baldadigheid.

Tijdens het politieverhoor bekenden zij hun aandeel. Het bleek dat de dynamiek en groepsdruk een grote rol speelden tijdens het plegen van de strafbare feiten.

Dagvaarding

De minderjarige verdachten kregen vervolgens een dagvaarding mee van het Openbaar Ministerie om voor de rechter te verschijnen. De tieners zijn eerder met de politie in aanraking geweest, ook voor soortgelijke feiten.

De jongens werden herkend door het crimeteam van basisteam Noord, nadat op beschikbare camerabeelden onder meer de mishandeling van de man te zien en de jongens herkend werden.

Gezamenlijke aanpak

De politie werkt samen met het veiligheidshuis, gemeente en hulpverleningsinstanties aan een plan om de overlast, gepleegd door deze jeugdgroep, bestaande uit een groep tieners van zo’n tien personen terug te dringen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen