Verloop jaarwisseling Noord-Nederland

Foto: De Redactie

De politie heeft in de drie noordelijke provincies tijdens de jaarwisseling 40 aanhoudingen.

De verdachten zijn aangehouden om uiteenlopende feiten zoals brandstichting, vernieling en belediging. Een deel van de aangehouden verdachten zijn ’s nachts direct gehoord en verlieten met een proces-verbaal het politiebureau. Anderen werden voor nader onderzoek ingesloten.

Straatroof in Groningen

Een 26-jarige man uit het Duitse Papenburg (D) werd in de Nieuwstad in Groningen beroofd door twee mannen tijdens Oudejaarsnacht.

Ze dwongen hem om geld af te geven. Daarna werd hij meegenomen naar een geldautomaat in de buurt, meldt de politie. Daar moest hij onder dwang geld pinnen dat hij ook moest afgeven.

Het slachtoffer meldde zich bij de politie. Agenten wisten dankzij beschikbare informatie korte tijd later een verdachte aan te houden. Het gaat om een 23-jarige man uit Groningen.

Geweld tegen hulpverleners

Agenten en brandweerlieden zijn tijdens oud & nieuw op diverse plaatsen met agressie en geweld geconfronteerd. Agenten werden in een aantal gevallen met vuurwerk bekogeld. Tegen vijf verdachten is proces-verbaal opgemaakt voor dit geweld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen