Ernstige mishandeling en straatroof A-brug in Groningen

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikpedia Commons/ Bert Kaufmann

De politie zoekt getuigen van een ernstige mishandeling en beroving van een 53-jarige inwoner uit Groningen op de A-brug in Groningen. Op zaterdagochtend 10 april rond 6:25 uur vond de mishandeling en beroving plaats.

Het slachtoffer was eerder die avond met vrienden in café De Rits aan de Pottebakkersrijge en kwam in contact gekomen met een andere man. Toen de Stadjer tussen 02:00 en 02:30 uur pinde aan de Westerkade vergezelde de man hem hierbij. Hierna gingen ze terug naar het café, meldt de politie.

De 53-jarige Groninger verliet iets na 06.00 uur alleen het café en liep naar huis. Nadat hij de A-brug net over was gelopen werd hij van achteren aangevallen. Zijn tas met daarin onder andere zijn portemonnee werd hierbij meegenomen en de verdachte rende weg richting de Lage der A.

Het slachtoffer is hard hollend achter de verdachte aan gerend. Op de Lage der A kreeg het slachtoffer meerdere klappen van de verdachte, waarbij het slachtoffer ten val kwam. Toen hij op de grond lag trapte de verdachte hem nog meerdere keren tegen zijn lichaam. De verdachte rende hierop weg in de richting van de Reitemakersrijge. Door deze mishandeling liep de Groninger onder andere schouderletsel op en moest zich hiervoor laten behandelen in het ziekenhuis.

Het slachtoffer herkende de verdachte als dezelfde man in het café. De verdachte is een blanke man met blond haar van ongeveer 45 jaar oud en rond de 185 cm lang. Hij droeg een spijkerbroek, een trui met meerdere gekleurde banen en een zwarte nylon jas.

De politie vraagt mensen die rond de genoemde tijdstippen bij de pinautomaat of op de A-brug of Lage der A iets gezien hebben contact op te nemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen