Restaurant Vapiano uit Groningen genomineerd voor Brick Award 2018

Foto: De Redactie

Restaurant Vapiano in de Poelestraat in Groningen is genomineerd voor de Brick Award 2018. Het Groningse restaurant is één van de vijftig genomineerde projecten, geselecteerd uit zeshonderd projecten. Hiervan zijn in totaal tien Nederlandse projecten.

Het restaurant is genomineerd in de categorie ‘Building outside the box’. De jury bestaat uit vijf gerenommeerde architecten uit vijf EU-landen. Jurycriteria zijn innovatieve vormgeving, bijzonder gebruik van keramiek, functionaliteit en duurzaamheid.

Brick Award 2018

De Wienerberger Brick Awards zijn de tweejaarlijkse internationale architectuurprijzen die sinds 2004 worden uitgereikt aan bijzondere voorbeelden van moderne en innovatieve architectuur in keramiek. Aan de Brick Awards is een bedrag van 7.000 euro verbonden, de categoriewinnaar krijgt 5.000 euro.

Restaurant Vapiano werd ontworpen door Vector-i architecten in opdracht van de gemeente Groningen. Het gebouw aan de Nieuwe Markt zuidzijde ligt tussen de Poelestraat en de Nieuwe Markt en heeft een dakterras met uitzicht op de Martinikerk en het Groninger Forum.

Voor het restaurant koos de architect voor bakstenen in kleuren variërend van bruin tot goudgeel. De toelichting bij de nominatie vermeldt onder meer dat het restaurant ‘een ​​perfecte combinatie van nieuwe en oude technieken’ is.

De prijs wordt volgend jaar mei uitgereikt in Wenen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen