Open Huis bij VRIJDAG: Muziek, theater, beeldende kunst

Open huis ‘winkelen’ Theater Muziek Beeldende Kunst
Open huis ‘winkelen’ Theater Muziek Beeldende Kunst
Foto: Communicatie VRIJDAG

De Open Huisdagen van cultuurinstelling VRIJDAG zijn zaterdag 3 en zondag 4 september. De zaterdag staat in het teken van theater en de zondag in het teken van beeldende kunst en muziek.

Er zijn open ateliers, workshops, presentaties, acts, concerten, rondleidingen, demonstraties, exposities en meer.

Muziek is in de Sint Jansstraat 7, theater in de Noorderbuitensingel 11 en beeldende kunst aan de Walstraat 34.

Waar gebeurt wat?

Theater

Zaterdag tussen 13.00 uur en 17.00 uur zijn er op de locatie Noorderbuitensingel
voorstellingen voor en door kinderen, jongeren en volwassen, zoals ‘Een taart van kiezelstenen’, ‘Dead And’, ‘Keukentafelgesprekken’.

Bezoekers kunnen in korte workshops musicalliedjes meezingen, verkleed een show lopen of toneelspelen en je eigen verhaal vertellen op een zeepkist.

Verder wordt informatie gegeven over de opleidingen en cursussen.

Muziek

Op de locatie Sint Jansstraat staan zondag 4 september tussen 13.00 uur en 17.00 uur verschillende workshops, en uiteenlopende optredens op het programma, zoals Peuterswing, Boogiewoogie en Blues voor Toetsen, tot Musical Songs en Improviseren voor Iedereen.

Er zijn veel docenten aanwezig om cursussen en instrumenten te laten zien en ervaren.

Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij de Jonge Pianisten Club, de Muziekproeverij POP, hobo en orgel workshops en presentaties, en meezingen tijdens het Meezingcafé.

Beeldende kunst

Op de locatie Walstraat zijn zondag 4 september tussen 13.00 uur en 17.00 uur door het hele gebouw doorlopend cursisten en docenten aan het werk: hakken in hout, edelsmeden, textiel- en modevormgeving, weven en meubelmaken.

In het grafieklokaal demonstreren docenten houtdruk en zeefdruk. Ook zijn er workshops model boetseren of keramiek leren draaien op een draaischijf. In De Kelder wordt om 15.00 uur de beeldenexpositie ‘Alles is maar even geopend’.

De kinderen kunnen zich uitleven in de spannende activiteiten van Vrije Inloop en toneelspelen in het decor van Dorp in Stad.

Locaties:

VRIJDAG heeft drie locaties: VRIJDAG Noorderbuitensingel (voorheen Prinsentheater), VRIJDAG Walstraat (voorheen BK050) en VRIJDAG Sint Jansstraat (voorheen Muziekschool).

Iedereen maakt kans op tien procent korting bij inschrijven voor een cursus tijdens de open dagen.

Voor meer informatie raadpleeg de site van VRIJDAG.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen