WestCord Hotels vestigt zich in oostwand Grote Markt in Groningen

Foto: De Redactie

WestCord Hotels opent een hotel in de nieuw te bouwen oostwand van de Grote Markt met op de begane grond een grand café. Met de komst van het hotel is het middendeel van de oostwand bebouwd.

Dat maakte directeur Harry Westers vrijdagmiddag 15 juli bekend. De Berlijnse architect Thomas Müller maakt het ontwerp voor het hotel.

Müller is gevraagd om een aantal varianten te tekenen en het streven is deze varianten in november aan het publiek voor te leggen. De bouw van het hotel start in 2018.

Een hotel met een grand café op de begane grond zorgt overdag en ’s avonds voor levendigheid aan de kant van de Grote Markt en aan de kant van de Nieuwe Markt, meldt de gemeente.

Ontwikkelcompetitie

Alleen voor de hoeklocatie Grote Markt-Poelestraat moet nog invulling gevonden worden. Voor deze locatie wordt een ontwikkelcompetitie gehouden.

Een aantal partijen heeft zich inmiddels hiervoor gemeld. De plannen van de ontwikkelaars worden beoordeeld op verschillende onderdelen, zoals duurzaamheid, bouwlogistiek, programma en architectuur.

Publieksenquete

Stadjers krijgen ook een stem. “Zeker als het over de Grote Markt gaat is het een goede traditie dat Stadjers een belangrijke stem krijgen,” zegt wethouder Paul de Rook.

Groningers krijgen met een publieksenquête de gelegenheid zich uit te spreken over de architectuur van dit hoekpand.

Een vakjury beoordeelt naast de architectuur ook de andere onderdelen. Het college van burgemeester en wethouders besluit uiteindelijk welk plan het wordt.

Het is de bedoeling dat de plannen tijdens Let’s Gro in november van dit jaar gepresenteerd worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen