Programma De Nacht van Kunst & Wetenschap compleet

De Nacht
De Nacht
Foto: Lucas Kemper

Het programma van De Nacht van Kunst & Wetenschap op zaterdag 4 juni in de binnenstad van Groningen is compleet. Met namen als André Kuipers, Pepijn Lanen, SKIP&DIE, Raoul Heertje, Lucky Fonz III, Katinka Polderman, Ronald Giphart, Tim den Besten, Beans & Fatback en I am Oak neemt De Nacht op 4 juni verschillende prachtige locaties in de binnenstad over.

De Nacht van Kunst & Wetenschap

De Nacht van Kunst & Wetenschap is een jaarlijks terugkerend festival in de binnenstad van Groningen. Het festival staat dit jaar in het teken van het hart.

De Groninger binnenstad vormt het podium voor inspirerende wetenschappers en boeiende kunstenaars en vooral voor projecten waar die twee elkaar ontmoeten.

Het programma bestaat uit spannende experimenten, voorstellingen, installaties, interactieve opstellingen, lezingen en muziek. Deze is online te bekijken in de app en op de website, maar ook in het programmaboekje dat overal in de stad te vinden is.

App ‘De Nacht van Kunst & Wetenschap’

De Nacht presenteert dit jaar voor het eerst een gratis downloadbare festivalapp, te vinden in de app stores van Apple en Google. Met deze app kunnen bezoekers gemakkelijk het programma inzien en het blokkenschema en de plattegrond bekijken. Ook kunnen zij hun eigen programma samenstellen door acts als favoriet aan te merken.

Routes

Ook nieuw dit jaar zijn zes verschillende routes die de organisatie heeft uitgestippeld voor de bezoekers. Door bijvoorbeeld de Hidden Highlights-route te volgen, ziet de bezoeker acts waar hij anders misschien aan voorbij zou lopen. Voor internationale bezoekers is er een speciale Engelstalige route.

Locaties

De Nacht van Kunst & Wetenschap vindt dit jaar plaats in Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat, het Universiteitsmuseum, de Der Aa-kerk, Huis de Beurs, het academiegebouw, de doopsgezinde kerk, TrainMore, Usva, de synagoge, het Groninger Museum en op de route tussen de hoofdlocaties ook in de Starbucks in de Universiteitsbibliotheek, Boekhandel Kunst & Vliegwerk, Beans & Grapes en Wereldburgers.

Voorverkoop

Tickets voor De Nacht kosten € 15,- (normaal) en € 12,50 (CJP en Studenten). Tot 12 jaar is de entree gratis.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.denachtvankunstenwetenschap.nl, Groninger Forum (locaties Oude Boteringestraat en Hereplein) en VVV Groningen (Grote Markt).

Zaterdag 4 juni 2016 in de binnenstad van Groningen, vanaf 19.30 uur tot diep in de nacht.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen