Meeuwerderbaan dicht vanaf 22 juli tot voorjaar 2025 voor alle verkeer

19 jul , 14:40 Nieuws
20240716 meeuwerderbaan foto rijkswaterstaat cg3a8173 rwsnn ring arz zuid 17 1
De Meeuwerderbaan tussen de Verlengde Nieuwestraat en de Meeuwerderweg gaat vanaf maandagochtend 22 juli voor langere tijd dicht voor alle verkeer, inclusief fietsers. Deze afsluiting is nodig voor het afbreken van de tijdelijke noordbaan van de ringweg.
In eerdere berichtgeving werd gemeld dat fietsers nog langs de werkzaamheden konden, maar dit is aangepast, meldt Aanpak Ring Zuid. Fietsers kunnen in beide richtingen gebruikmaken van de (Verlengde) Frederikstraat.
De Meeuwerderbaan loopt langs de noordkant van de zuidelijke ringweg. De oude ringweg die op dit moment wordt gesloopt, was samengesteld uit twee delen. De zuidbaan liep over een oud, betonnen deel en de noordbaan over een tijdelijke constructie van gewapende grond. De zuidbaan is nu grotendeels gesloopt, maar de noordbaan, ook wel de 'bypass' genoemd, wordt nu afgebroken.
Voor de sloop van dit deel van de ringweg moeten machines op de Meeuwerderbaan geplaatst worden, vanaf de Verlengde Nieuwstraat tot de Meeuwerderweg. De straat gaat daarom dicht voor al het verkeer.
Aansluitend daarop is de straat dicht voor werkzaamheden aan riolering en de waterleiding. De riolering wordt verlegd en vervangen en het Waterbedrijf vervangt daarna de waterleiding.
De werkzaamheden en afsluiting duren naar verwachting tot het voorjaar van 2025.