Jumbo en Aldi roepen vleeswaren terug om listeria

Foto: Publiek Domein

Supermarktketen Jumbo roept ruim 130 soorten vleeswaren en de Aldi vier soorten vleeswaren terug. In de vleeswaren kan mogelijk de Listeria bacterie aanwezig zijn. Van het eten van producten besmet met de Listeria bacterie kan men erg ziek worden.

De terugroepactie gebeurt op basis van informatie van één van haar leveranciers. Jumbo heeft daarop besloten een zeer groot aantal vleeswaren, ruim 130 soorten, terug te roepen. Het gaat onder andere om voorverpakte vleessoorten als achterham, grillworst en spek. Deze producten zijn ook uit de winkel verwijderd.

In dit overzicht op de website van Jumbo kun je zien welke soorten vleeswaren het precies betreft.

Bij de Aldi zijn de vleeswaren rosbief, tapas worstassortiment, fricandeau/rollade en gekruide runderrollade uit de schappen gehaald.

Heb je vleeswaren gekocht die op de hierboven genoemde lijst staan, dan word aangeraden deze producten niet te eten. De producten kunnen teruggebracht worden naar de winkel. Het aankoopbedrag krijg je terug, de kassabon is niet nodig.

Het eten van producten besmet met de Listeria bacterie kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Dit geldt met name voor mensen met een verzwakte weerstand, zwangere vrouwen, ouderen en jonge kinderen.

Heb je één of meer van deze vleeswaren gegeten en heb je daarna gezondheidsklachten gekregen, raadpleeg dan direct je huisarts.

Jumbo en Aldi benadrukken dat de vleeswaren die nu nog wel in de winkel liggen, veilig gegeten kunnen worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen