Studenten Bedrijfskunde Hanzehogeschool halen 21.256,50 euro op voor Nationaal Ouderenfonds

Selfie van Bedrijfskundestudenten met de Koning.
Selfie van Bedrijfskundestudenten met de Koning.
Foto: Hanzehogeschool Groningen

Maar liefst 484 eerstejaarsstudenten van de studie Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool Groningen hebben 21.256,50 euro binnen gehaald voor het Nationaal Ouderenfonds. Zij deden dit tijdens de start van hun studiejaar, waarbij zij ‘onmogelijke opdrachten’ kregen.

Het doel was om de ouderen een fijne tijd te bezorgen en zo veel mogelijk geld op te halen voor het goed doel.

Onmogelijke Opdrachten

De onmogelijke opdrachten bestonden uit het organiseren van een libdub met honderd ouderen, regel een bekende Nederlander in de jury van je evenement en zorg dat een bedrijf 1.000 euro per maand wil schenken aan Het Nationaal Ouderenfonds.

De eerstejaarsstudenten Bedrijfskunde bleken creatief te zijn. De studenten benaderden bekende Nederlanders, zoals Ali B, Koning Willem-Alexander en Jacques D’Ancona en bedrijven voor sponsorgeld. Ook organiseerden ze activiteiten als een expeditie Hanze, rollatorrace, benefietconcert, spelletjes in een vreemde taal, borrel, niet naar Wildlands maar naar ‘Old lands’ en een dag voor de vrijwilligers.

Grande Finale: bekenmaking van het eindbedrag

Alle klassen mochten tijden de grote finale een ‘1 minuut’ pitch voorbereiden. De in totaal 55 groepen haalden tussen de 100 en 1500 euro op.

Jan Posthuma, voormalig Nederlands volleybalinternational, en Hein Bloemink, oprichter van ‘Familienet’ voor ouderen, waren de gastsprekers van de middag. Zij gaven de studenten mee hoe de wereld eruit ziet door de ogen van ouderen. De jury sprak haar waardering en trots uit op wat er is klaargespeeld in twee weken.

‘Wat opvalt is de enorme drive en goodwill onder de studenten om iets te doen voor ouderen’, aldus Rob Verhofstad, Collegelid van de Hanzehogeschool en jurylid.

Daan Krijger, van Het Nationaal Ouderenfonds, liet weten enorm blij te zijn met het fantastische bedrag van 21.256,50 euro. Het geld wordt grotendeels wordt ingezet voor danspaleizen voor ouderen in woonzorgcentra.

Lees ook: Studenten Bedrijfskunde Hanzehogeschool: geld inzameling voor het Nationaal Ouderenfonds

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen