Zaterdag nog één dag intrillen damwandplanken en start herstelwerkzaamheden

Foto: De Redactie

De opgelopen achterstand bij het intrillen voor de damwanden van de zuidelijke ringweg is bijna ingelopen. Dat meldt Aanpak Ring Zuid.

De afgelopen week werd gewerkt met vier heistellingen. In totaal werden 176 damwanplanken ingetrild op zes werkdagen, waarvan één zaterdag en vier avonden. In totaal zijn nu 860 damwandplanken ingetrild.

De uitbreiding van de werktijden heeft het gewenste effect gehad, aldus Aanpak Ring Zuid. Vanaf nu wordt gestart met het herstellen en gereedmaken van de weg voor de openstelling van de zuidelijke ringweg op maandag 26 augustus om 6.00 uur.

Het intrillen van damwandplanken voor het noordelijke deel van de damwand gaat vrijdag verder.

Vervolgens wordt zaterdag gewerkt aan de afronding van de werkzaamheden voor de eerste helft damwandplanken. Hierbij worden tussen 7.00 uur en 16.00 uur enkele laatste punten damwandplanken ingetrild en een aantal planken op diepte gebracht. Hierna is aan de noordzijde het intrillen van damwandplanken afgerond op deze cruciale plekken.

Herstelwerkzaamheden zuidelijke ringweg

Vanaf zaterdag 17 augustus wordt gestart met de werkzaamheden die nodig zijn om de weg op tijd open te stellen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om asfalt verwijderen en aanbrengen, markering aanbrengen, omzetten van bebording en barriers plaatsen. Deze werkzaamheden zullen grotendeels overdag plaatsvinden.

Bij de Hereweg ter hoogte van de verlegde afrit en ter hoogte van de aangepaste Waterloolaan wordt zowel overdag als ’s nachts gewerkt aan de verkeerslichten. Deze worden ’s nachts opnieuw aangelegd en geïnstalleerd. ‘

Intrillen damwandplanken

Het intrillen van de damwandplanken zal doorgaan tot eind december met minder heistellingen op doordeweekse dagen tussen 7.00 uur en 19.00 uur, met uitzondering van een aantal locaties.

Dit betreft de noordwand ter hoogte van de H.L. Wichersstraat en het grootste deel van de zuidwand.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen