Groningse rapper Kraantje Pappie meest geboekte festival artiest in 2019

Kraantje Pappie.
Kraantje Pappie.
Foto: CC BY-SA 4.0/Wikipedia Commons/ MNM-NilsMlcknbck

De Groninger Kraantje Pappie is de meest geboekte festivalartiest van 2019, samen met de Amersfoortse hiphopartiest Bizzey. Dit blijkt uit onderzoek van Beslist.nl, dat de line-ups van festivals analyseerde.

Kraantje Pappie bezoekt dit jaar zelf meer dan 50 festivals in de Benelux. Ook andere Groningse acts zijn dit jaar gewild bij festivalorganisatoren, zo blijkt verder uit de analyse.

Groningen goed vertegenwoordigd

Groningse acts die de komende maand te zien zijn op festivals zijn onder andere Kraantje Pappie, Inge van Calkar, Noisia en Rapalje. Hiermee is Groningen goed vertegenwoordigd bij de verschillende festivals.

Alleen Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag leveren meer artiesten af aan de festivals.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat veel festivaltickets de afgelopen tien jaar meer dan 50 procent duurder zijn geworden. Een kaartje voor Pinkpop is 64 procent gestegen van 140 naar 230 euro. Ook de prijzen voor Graspop en Paaspop stegen respectievelijk 56 en 55 procent.

Muziekgenres

Binnen de analyse van het online warenhuis werd ook gekeken naar de meest gespeelde muziekgenres. Liefhebbers van metal zijn dit jaar het best uit op festivals. Pop- en rockmuziek staan op respectievelijk de tweede en derde plaats in het rijtje populairste muzieksoorten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen