Feestelijke oplevering Dragant aan de Duindoornstraat Groningen

De Dragant.
De Dragant.
Foto: Woningcorporatie Lefier

De Dragant, de studentenflat aan de Duindoornstraat in Groningen is klaar. De feestelijke oplevering vindt maandag 3 juni plaats.

Verbeteringen

De Dragant is de eerste bestaande aardbevingsbestendige gasloze hoogbouwflat in Groningen, meldt Lefier. Aannemer Van Wijnen heeft 314 studentenkamers opgeknapt en de studentenkamers verduurzaamd. Een deel van de kamers is inmiddels opgeleverd. De flat is eigendom van woningcorporatie Lefier.

Ruim een jaar geleden stond er een gedateerde flat en waren de studentenkamers nog een stuk kleiner. In het afgelopen jaar zijn gevels naar voren geplaatst waardoor de kamers groter zijn geworden en studenten een eigen toilet en badkamer hebben gekregen.

Tot vorig jaar deelden de studenten in de flat de keuken, badkamer en toilet met ongeveer 14 huisgenoten. Nu delen studenten alleen de keuken nog met 7 à 8 huisgenoten.

Wijkrestaurant

Op de begane grond van het gebouw opent binnenkort een wijkrestaurant. Dit wordt een plek waar wijkbewoners en studenten elkaar ontmoeten en beginnende horeca ondernemers aan de slag kunnen en praktijkervaring kunnen opdoen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen