Extra snelheidsborden langs tijdelijke baan zuidelijke ringweg

Foto: De Redactie

In de nacht van zaterdag op zondag worden extra snelheidsborden langs de zuidbaan van ringweg Grongen geplaatst.

Het is volgens Aanpak Ring Zuid niet voor iedereen duidelijk dat de maximale snelheid op de tijdelijke weg ‘gewoon’ 70 kilometer is.

Het verkeer vanaf het Julianaplein richting de Europaweg rijdt sinds 2 februari over een tijdelijke weg. De rijstroken op dit gedeelte zijn iets smaller en er staan roodwitte geleidebaken.

Direct na het Julianaplein staat de maximumsnelheid van 70 kilometer aangegeven. Veel automobilisten raken in de war omdat er daarna een ‘slinger’ in de weg zit waar de rijstroken smaller worden.  Aan het eind van de tijdelijke weg staat opnieuw een ‘herhalingsbord’, waarmee de maximumsnelheid van 70 kilometer wordt bevestigd. Hierdoor ontstaat extra verwarring.

Daarbij hangt ook een bord dat het einde van alle verboden aangeeft. In dit geval betekent dit bord niet het einde van een lagere snelheid, maar het einde van de breedtebeperking. De breedtebeperking is namelijk ook een verbod: deze rijstrook is verboden voor voertuigen die breder zijn dan 2,0 meter (voornamelijk vrachtverkeer).

Door de verwarring gaan sommige automobilisten voor de zekerheid 50 kilometer rijden. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Daarom heeft wegbeheerder Rijkswaterstaat besloten bij het begin van de slinger in de weg borden te plaatsen waarop de maximumsnelheid van 70 kilometer wordt herhaald.

Werkzaamheden

De extra borden worden geplaatst in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 maart. In die nacht is de noordbaan van de ringweg al gestremd in verband met het vervangen van de verkeersregelinstallatie op het Julianaplein. Ook elders rond het Julianaplein zijn af en toe rijstroken afgezet. Het verkeer vanaf het Julianaplein richting Europaplein ondervindt geen extra hinder van het plaatsen van de borden.

De maximumsnelheid van 70 kilometer geld ook op de noordbaan, vanaf het Europaplein tot het Julianaplein.

Flitspaal

Sinds kort staat er weer een flitspaal bij de zuidbaan. Vanaf 4 maart worden hier boetes uitgedeeld aan te hard rijdende automobilisten. Bij de flitspaal is de maximumsnelheid 70 kilometer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen