Treinvrije periode voorbij

Foto: De Redactie

De treinvrije periode is voorbij. De treinen rijden weer onder het Esperantoviaduct door, meldt Aanpak Ring zuid.

Afgelopen nacht om 1.30 uur is het spoor weer vrijgegeven. Om 4.00 uur reden de treinen weer zoals gepland, volgens de dienstregeling.

Het is nu niet meer nodig 24 uur per dag te werken. Combinatie Herepoort werkt bij de Esperantokruising nog tot en met 27 februari dagelijks van 7.00 tot 19.00 uur met mogelijk een uitloop tot uiterlijk 23.00 uur.

Gewijzigde verkeerssituatie

Vanaf vandaag, 9.00 uur is de verkeerssituatie gewijzigd. De tijdelijke fietsdoorgang bij de Helperzoom is vanwege de werkzaamheden afgesloten. Dat betekent dat de onderdoorgang onder het viaduct tot en met 27 februari nu voor alle verkeer dicht is. Daarna gaat de onderdoorgang weer open.

Al het verkeer kan nu weer bij de Verlengde Lodewijkstraat onder het viaduct door. Daarmee is voor het autoverkeer de Esperantokruising weer gedeeltelijk toegankelijk. Fietsers van en naar het zuiden kunnen via de Verlengde Lodewijkstraat rijden en bij station Europapark onder het spoor doorgaan.

Sloop viaduct

De sloop van het laatste stukje van het viaduct, het deel boven de Helperzoom vindt vandaag en morgen plaats. De tijdelijke fietsdoorgang is inmiddels weggehaald. Hier ligt inmiddels een zandlaag die het sloopmateriaal opvangt en het asfalt beschermt tegen de machines die eroverheen rijden.

Ook wordt gewerkt op het bouwterrein bij de Verlengde Meeuwerderweg en de H.L. Wichersstraat.

Kijk voor meer informatie: aanpakringzuid.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen