Langer groen licht kruising Kempkensberg naar Hereweg

Foto: Google Maps

De verkeerslichten op de kruising Kempkensberg-Hereweg zijn dinsdag aangepast. Het verkeer vanaf de Kempkensberg dat bij de Hereweg rechtsaf slaat, krijgt nu langer groen licht.

Verkeerskundigen van Aanpak Ring Zuid, Combinatie Herepoort en Groningen Bereikbaar waarschuwen echter dat deze aanpassing niet alle verkeersproblemen oplost. De verkeerskundigen bekijken de komende tijd het effect van deze aanpassing op het verkeer. Hierdoor volgen misschien meer aanpassingen.

Bij de Kempkensberg waren verkeersopstoppingen ontstaan nadat afgelopen vrijdag de oprit richting Hoogezand en Delfzijl definitief werd gesloten. Het verkeer dat normaal via de oprit bij de Kempkensberg richting Hoogezand of Delfzijl reed, moet nu een andere route zoeken. Verkeer vanaf de Helperzoom en DUO kan nu niet meer bij de Kempkensberg de ringweg opdraaien in oostelijke richting, maar kan alleen rechtdoor naar de kruising met de Hereweg.

De verkeerslichten konden deze extra toestroom van verkeer niet goed verwerken. Nu de verkeerslichten anders zijn afgesteld, verwachten de verkeerskundigen dat de doorstroming verbetert. Toch zullen verkeersopstoppingen hier blijven voorkomen, meldt Aanpak Ring Zuid.

Het is volgens de verkeerskundigen onvermijdelijk dat de ombouw van de zuidelijke ringweg tot verkeershinder in de stad leidt.

Kijk voor alternatieve routes: aanpakringzuid.nl

Reacties

article
776674
Langer groen licht kruising Kempkensberg naar Hereweg
De verkeerslichten op de kruising Kempkensberg-Hereweg zijn dinsdag aangepast. Het verkeer vanaf de Kempkensberg dat
https://groningen.nieuws.nl/nieuws/776674/langer-groen-licht-kruising-kempkensberg-naar-hereweg/
2019-02-06T12:45:11+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/02/06092842/stoplichten-kempkensberg-hereweg.jpg
Nieuws