Twee miljoen subsidie voor onderzoek naar kanker bij hartfalen

Foto: De Redactie

Hoogleraar cardiologie Rudolf de Boer van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft twee miljoen euro subsidie ontvangen van het European Research Council (ERC) voor zijn onderzoek naar het ontstaan van kanker bij patiƫnten met hartfalen.

Onderzoek naar verband hartfalen en kanker

De behandeling van hartfalen is verbeterd, maar de sterftecijfers blijven hoog. Het is de laatste jaren duidelijk geworden dat patiƫnten met hartfalen regelmatig overlijden aan kanker, maar dit heeft nog weinig aandacht gekregen.

De Boer zal onderzoeken of er directe en indirecte effecten zijn bij verschillende soorten van hartfalen, op meerdere vormen van kanker. De verwachting is dat dit zal leiden tot identificatie van factoren die invloed hebben op tumorgroei, maar mogelijk ook op bekende nier-, lever- en longaandoeningen die vaak optreden bij hartfalen.

ERC Consolidator Grant

De ERC Consolidator Grants worden toegekend aan excellente onderzoekers met ten minste zeven en maximaal twaalf jaar onderzoekservaring en een veelbelovend wetenschappelijk palmares. De financiering wordt verstrekt voor vijf jaar, waarmee een team van onderzoekers kan worden aangesteld in de onderzoeksgroep van de gehonoreerde onderzoeker.

Reacties

article
746610
Twee miljoen subsidie voor onderzoek naar kanker bij hartfalen
Hoogleraar cardiologie Rudolf de Boer van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft twee miljoen
https://groningen.nieuws.nl/nieuws/746610/twee-miljoen-subsidie-onderzoek-naar-kanker-hartfalen/
2018-12-04T12:45:52+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/12/03192610/umcg-nieuw-1-e1543861618260.jpg
Nieuws