‘Veiligheidsregio organiseert driedaagse aardbevingsoefening’

Foto: CC BY-SA 4.0/Wikipedia Commons/ Hardscarf

De veiligheidsregio organiseert een driedaagse aardbevingsoefening.

Hulpdiensten oefenen hun vaardigheden, de gemaakte plannen en proberen erachter te komen wat de inwoners nodig hebben om voorbereid te zijn op het risico van een grote aardbeving.

De aardbevingen in Groningen hebben veel invloed op inwoners en de provincie. De bevingen leiden tot stress, zorgen, het gevoel van onveiligheid en schade aan huizen, gebouwen en belangrijke wegen en bruggen.

De oefening duurt in totaal drie dagen.

In Zuidwolde vindt zaterdag 17 november een veldoefening plaats van verschillende hulpdiensten samen met de inwoners van Zuidwolde. Het dorp staat symbool voor de getroffen dorpen in dit gebied.

In het hele dorp is rond 9.30 uur te horen dat de oefening begint. Tussen 8.00 en 16.30 uur zijn verschillende straten en de brug in Zuidwolde alleen te voet of per fiets bereikbaar.

Als tijdens de oefening er echt iets aan de hand zijn, dan moet u drie keer achter elkaar ‘no play’ roepen, zodat de hulpdiensten weten dat het om een echte noodsituatie gaat.

Vervolgens oefenen de crisisteams maandag 26 november het complete aardbevingsscenario. Burgemeesters en directieleden van crisispartners doorlopen de periode na een zware beving op donderdag 30 november.

voor meer informatie: veiligheidsregiogroningen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen