‘Korrewegschutter’ krijgt tien jaar cel en dwangverpleging

Foto: Publiek Domein

De ‘Korrewegschutter’ Azim A. uit Groningen is vrijdag veroordeeld door de rechtbank tot een celstraf van tien jaar en tbs met dwangverpleging voor het neerschieten van een willekeurige fietser in Groningen in 2017.

Het slachtoffer was een 21-jarige student. Op de vroege ochtend van 15 oktober vorig jaar werd hij op de Korreweg, even buiten het centrum, staande gehouden door drie onbekende mannen, van zijn fiets getrokken en mishandeld. A. (21) was een van hen.

De rechtbank in Groningen is ervan overtuigd dat A. degene is geweest die met een revolver heeft geschoten.

Uit onder andere camerabeelden is gebleken dat er vijf kogels zijn gelost. De student werd toen hij wegrende drie keer getroffen, onder meer in zijn rug. Hij raakte blijvend verlamd.

Het Openbaar Ministerie eiste een maand geleden een celstraf van twaalf jaar en tbs voor poging tot moord. In de ogen van de rechter is er sprake van een poging tot doodslag en is poging tot moord niet bewezen.

Schadevergoeding

A. moet het slachtoffer een schadevergoeding betalen van 285.000 euro voor immateriƫle schade en een bedrag van 369.000 euro voor materiƫle schade.

Medeverdachten

Van vier medeverdachten die terechtstonden, werden drie veroordeeld. De vierde verdachte werd vrijgesproken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen