Mbo-opleidingen Game artist en Gamedeveloper van Alfa-college in nieuw onderkomen

Foto: Alfa-college

De mbo-opleidingen Game artist en Gamedeveloper van het Alfa-college hebben een nieuw onderkomen. De opleiding is gerealiseerd in de loods bij het bedrijfsverzamelgebouw The Rock.

De virtuele openingshandeling werd woensdag 10 oktober door wethouder Roeland van der Schaaf verzorgd door met een kartonnen schaar het digitale rode lint door te knippen.

Onverwachte oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken

“Deze opleidingen zijn meer dan games alleen en leveren ook een belangrijke bijdrage aan maatschappelijke vraagstukken”, vertelt de wethouder in zijn toespraak. Tijdens de opening konden bezoekers presentaties zien van gemaakte opdrachten.

Opleidingsmanager Louise Hompe: “In samenwerking met Bart Hollebrandse van de Rijksuniversiteit hebben onze studenten een onderzoeksapp ontwikkeld voor de taalontwikkeling bij kinderen en met de Groningse Kredietbank zijn er educatieve games gemaakt om jongeren bewust te maken van schuldenproblematiek. Deze opdrachtgevers zijn enthousiast over de oplossingen die studenten bedenken. We streven naar duurzame samenwerkingsrelaties.”

Virtual reality

Ook studenten en alumni werden actief bij de opening betrokken. Zo werd de openingshandeling door tweedejaarsstudent Gamedeveloper Anjo Kersten functioneel gemaakt en hebben Sanna Bey en Tobias Praamstra van de opleidingen Game artist de 2D- en 3D-modellen verzorgd. Thijs Pomper, student gamedeveloper, liet bezoekers de nieuwbouw door een VR-bril zien en bij oud-student Marcel Eijssens konden belangstellenden virtueel drummen. Hij maakte de game als afstudeeropdracht en denkt erover zijn eigen bedrijf te starten.

Industriƫle en inspirerende uitstraling

Sinds twee jaar zijn de opleidingen Game artist en Gamedeveloper van het Alfa-college gevestigd in het bedrijfsverzamelgebouw aan de Atoomweg in Groningen. Het onderwijs wordt in nauwe samenwerking met regionale bedrijven en instellingen afgestemd en vormgegeven. Om dat nog beter te kunnen doen is de loods aan de achterkant van The Rock verbouwd. De loods heeft een industriƫle en inspirerende uitstraling gekregen. De lokalen zijn open en worden verbonden door een studieplein.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen