En de winnaar is…: ‘Een tentoonstelling met een staartje’

Peter Angermann, Walt Disney & Leonardo betrachten das Abendland, (1983).
Peter Angermann, Walt Disney & Leonardo betrachten das Abendland, (1983).
Foto: Groninger Museum

‘Een tentoonstelling met een staartje’. Met deze inzending heeft Daphne Vink de titelwedstrijd van het Groninger Museum gewonnen.

Daphne wint een beestachtig prijzenpakket met daarin een een Seletti Monkey Lamp, een dierenonesie en natuurlijk twee tickets voor het Groninger Museum.

Het museum is de afgelopen tijd verrast met vele creatieve titelsuggesties. In totaal kwamen 198 inzendingen binnen.

Dierententoonstelling

De titel ‘Een tentoonstelling met een staartje’ wordt gebruikt voor de tentoonstelling met dieren in de hoofdrol.

Grote dieren, kleine dieren, fantasiedieren, onderkruipsels, een kip zonder kop en een blauwe hond, ze zijn vanaf 24 november 2018 allemaal te zien in een tentoonstelling met werk uit eigen collectie van het Groninger Museum.

De dieren bivakkeren al een hele tijd in het museumdepot, maar worden speciaal voor deze tentoonstelling van stal gehaald.

Zo zijn er de ontroerende hondenportretten van de Groninger schilder Otto Eerelman, koeien van de Haagse School, Mexicaanse papier-maché monsters van de familie Linares en Japanse prenten met paarden op het slagveld.

Soms hebben de dieren een symbolische betekenis, vooral in de Aziatische cultuur, zoals de karper die, tegen de stroom inzwemmend, eigenschappen als moed, kracht en volharding symboliseert. Andere dieren lijken juist alleen om hun schoonheid te zijn afgebeeld. ‘Een tentoonstelling met een staartje’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen