100.000ste bezoeker voor tentoonstelling ‘LaChapelle’

Gerbrich Huisman ontving een bos bloemen.
Gerbrich Huisman ontving een bos bloemen.
Foto: © Groninger Museum

Het Groninger Museum mocht dinsdag de 100.000ste bezoeker van de tentoonstelling LaChapelle: ‘Good News for Modern Man’ verwelkomen. De 25-jarige Gerbrich Huisman uit Groningen was de gelukkige en ontving een bos bloemen en de catalogus van de tentoonstelling uit handen van Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum.

Gerbrich Huisman: “Ik had al wel gehoord over de ‘LaChapelle tentoonstelling’ maar was er nog niet geweest. Vandaag was ik vrij, daarom besloot ik een bezoek te brengen aan het museum.”

De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 28 oktober.

Activiteiten in de herfstvakantie

In de herfstvakantie is het museum ook op de maandagen 15 en 22 oktober geopend. Kinderen, ouders, opa’s en oma’s kunnen iedere zaterdag en zondag tussen 12 uur en 17 uur aanschuiven in het atelier voor een creatieve activiteit. Daar kunnen ze een klein decor bouwen, net zoals David LaChapelle doet voor zijn foto’s. Tijdens het proces maken ze regelmatig een foto met een tablet van het museum. Deze foto’s worden samengevoegd tot een ‘making of’ filmpje. Aanmelden is niet nodig en meedoen is gratis voor museumbezoekers.

Audiotour voor kinderen

Bij de tentoonstellingen ‘Avant-Garde’ in Groningen. ‘De Ploeg 1918-1928’ en ‘De Wereld in Huis’ is een audiotour beschikbaar voor kinderen, die ingesproken is door leden van de JuniorClub van het Groninger Museum. De JuniorClubleden hebben een ook hoorspel ingesproken over de handelsreis naar Batavia. Dit verhaal begint bij de grote wereldbol in de porseleintentoonstelling De Wereld in Huis. De audiotour is gratis verkrijgbaar bij de infobalie.

Instaprondleiding

Professionele museumdocenten vertellen iedere zondag om 14.00 uur over het gebouw en de kunstwerken. De rondleiding is geschikt voor volwassenen en kinderen. Aanmelden kan bij de informatiebalie. De kosten zijn 3 euro + toegangsticket voor het museum. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar kunnen gratis deelnemen aan de rondleiding.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen