Kick Off Spoken Word Urban House Groningen

Foto: Archief De Redactie

Urban House Groningen/Urban Academy start met een nieuwe workshop-serie in 2018: Lyrical Skills! De gratis Kick Off is vandaag, woensdagavond 26 september in Simplon.

Tijdens de Kick Off kom je alles te weten komt over het aanbod dit voorjaar op gebied van lyrical skills, er is een open mix en we gaan schrijven.

Combineer jij schrijven en performance? Ben jij een dichter, songwriter, rapper, storyteller, danser, producer én geïnteresseerd in spoken word? Durf je het aan je tekst op een podium ten gehore te brengen en hiermee te experimenteren? Combineer je je teksten live met drumcomputer, percussie, een ander instrument of andere vormen van performance? Wil je je improvisatieskills of schrijfskills laten zien? Nieuwe dingen leren? Weet je nu al dat je graag op ‘Podium New Attraction Spoken Word’ wilt optreden of aan productieweekend ‘Rhymes & Rhythm’ wil meedoen? En heb je daar ook eigen ideeën voor? Of wil je meedoen aan de wekelijks Lyrical Skills Sessions en hier een voorproefje krijgen?

Tijdens de Kick Off kan kennis gemaakt worden met elkaar, de docenten en is om te kijken of het iets voor je is.

Lyrical Skills Sessions

Tijdens de Lyrical Skills Sessions ga je experimenteren met schrijven en verschillende vormen van performen. Je gaat werken met mensen uit verschillende disciplines en je krijgt feedback, tips & tricks van vakdocenten. Alle soorten woordkunstenaars en performers zijn welkom, van songwriter of rapper tot dichter, verhalenverteller of spoken word artist pur sang of cross-over act, met bijvoorbeeld dans of muziek. De overeenkomsten: je staat op het podium met je eigen teksten en je wilt je passie delen, je skills vergroten en nieuwe mensen leren kennen. Je kan je aanmelden voor vijf sessies.

Gaandeweg kun je besluiten aan een solo- of groepsperformance te gaan werken maar je kunt ook puur meedoen voor inspiratie en het delen met elkaar. Deze training wordt begeleid door Cissy Gressmann (zangeres, songwriter, spoken word artiest en presentatrice) en Renée Luth (dichter, poëziedocent, spoken word docent, presentator en organisator). Zij zijn er ook bij de Kick Off.

Steven Gilbers (taalwetenschapper bij de Rijksuniversiteit Groningen) komt als gastdocent tijdens de lyrical sessions een workshop geven. Ook is er een muzikaal intermezzo van Rosan Asmussen samen met Cissy.

Lyrical Sessions is onderdeel van het urban arts talentontwikkelingsprogramma Urban Academy van Urban House Groningen.

De Kick Off Lyrical Skils Sessions is van 19.30 uur tot 21.30 uur in Simplon/UHG. De wekelijkse Lyrical Skills Sessions zijn op de woensdagavonden en kosten 5 euro.

Voor meer informatie: www.urbanhousegroningen.com

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen