Vismakelaar Poseidon provinciewinnaar van Nationale Haringtest

Foto: De Redactie

Vismakelaar Poseidon is de winnaar van de Nationale Haringtest 2018 in de provincie Groningen. De winnaars werden maandag 17 september bekendgemaakt.

De ‘lekkerste Hollandse Nieuwe’ van Groningen, volgens de Haringtest, is elke dinsdag, vrijdag en zaterdag verkrijgbaar op de Vismarkt en elke woensdag in Lewenborg en donderdags in Vinkhuizen bij Poseidon.

Vismakelaar Poseidon nam het in de eerste editie van de Nationale Haringtest naar de lekkerste Hollandse Nieuwe op tegen zes andere visspecialisten in de provincie Groningen.

De nieuwe Nationale Haringtest kent geen landelijke winnaar, maar twaalf provinciale winnaars. In dit geval waren er zelfs dertien winnaars, want in de provincie Overijssel waren twee winnaars met een gelijke eindstand.

De keuze van twaalf provinciale winnaars is een bewuste keuze, omdat in verschillende regio’s namelijk grote smaakverschillen blijken te zijn als het aankomt op de zoektocht naar de perfecte vis.

Nationale Haringtest

De Nationale Haringtest is de opvolger van de jarenlang door het AD georganiseerde haringtest. Nadat de krant aankondigde te stoppen met de test hebben de brancheorganisaties, branchevereniging de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) en de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) hun eigen wedstrijd uitgeschreven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen