Theater bij VRIJDAG: ontdekkingsreis voor kinderen

Voorstelling TROIA van de theaterroute 10-12 jaar.
Voorstelling TROIA van de theaterroute 10-12 jaar.
Foto: Knelis

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, start dit schooljaar met nieuwe theatercursussen voor kinderen. Behalve acteren leren kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar ook dansen, zingen, spreken, roepen, rappen, dichten, vloggen, schrijven, lezen, musiceren, improviseren en filosoferen.

Per levensfase zijn routes ontwikkeld, waarbij kinderen zich creatief op meerdere vlakken ontwikkelen.

Maartje Ghijsen, programmeur theater bij VRIJDAG: “Met verbeelding en fantasie kunnen we allemaal iets nieuws verzinnen. Maar wat als we die verzinsels gebruiken om theater te maken? We gaan de vloer op en ontdekken hoe ver onze fantasie ons brengt. Alles is mogelijk! Je leert niet alleen theatermaken, maar ook samenwerken en je ontdekt de leukste kanten van toneelspelen.”

Theaterroutes bij VRIJDAG

Kinderen worden gecoacht door ervaren docenten en theatermakers. Samen wordt gekeken naar welke route het beste past. Voor kinderen tot en met 9 jaar zijn er veel verschillende mogelijkheden. Zo zijn er routes waarbij fantaseren, ontdekken of verbeelden centraal staan en is er een basiscursus theater.

Voor de leeftijd van 10 tot 12 jaar biedt VRIJDAG een uitdagend programma waar het maken en spelen van voorstellingen het uitgangspunt vormt.

De lessen worden gegeven in het VRIJDAG Theater aan de Noorderbuitensingel 11.

Alle routes zijn te bekijken op bijvrijdag.nl/kindertheater.

Subsidie op lesgeld

Kinderen, die graag mee willen doen maar het niet kunnen betalen, kunnen hun cursus bij VRIJDAG vergoed krijgen via het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Kijk voor de voorwaarden op bijvrijdag.nl/subsidie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen