Stremming Meerwegbrug voorlopig uitgesteld

Foto: Google Maps

De werkzaamheden aan de Meerwegbrug bij Haren zijn voorlopig uitgesteld. De brug wordt zaterdag 8 september nog niet gesloten.

De Rietschans & Strandpaviljoen Paterswoldsemeer hebben gelijk gekregen van de rechter in het kort geding over de stremming van de Meerwegbrug.

De voorzieningenrechter heeft geconstateerd dat de Provincie Groningen haar standpunten onvoldoende onderbouwd heeft.

Daarom is besloten dat er op woensdag 19 september een voortgezette mondelinge behandeling plaats zal vinden met als doel vast te stellen of de Provincie bij de planning en uitvoering van de werkzaamheden aan de brug voldoende rekening heeft gehouden met gerechtvaardigde belangen van De Rietschans & Strandpaviljoen Paterswoldsemeer.

Dit betekent dat de brug morgen niet gesloten zal worden voor het verkeer en dat eerst de uitkomst van de behandeling op 19 september afgewacht zal moeten worden.

Over het kort geding

Het kort geding vond donderdag plaats tussen De Rietschans & Strandpaviljoen Paterswoldsemeer en de Provincie Groningen met als inzet de geplande stremming van de Meerwegbrug van 8 september tot 2 oktober 2018.

De Rietschans & Strandpaviljoen Paterswoldsemeer wilden namens het ondernemers- en bewonerscollectief middels dit kort geding een betere afstemming en planning afdwingen, zodat zowel horeca als agrarische bedrijven zo min mogelijk geraakt worden in hun drukke seizoen.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen