Nieuw muziekcentrum Groningen met extra grote popzaal

Foto: Archief De Redactie

Een nieuw muziekcentrum met tenminste drie zalen, waaronder een popzaal voor ongeveer 3.000 bezoekers om de top 5 positie als cultuurstad te behouden is de inzet van het stadsbestuur in een voorstel aan de raad.

Ook wordt onderzocht wat verder de mogelijkheden zijn in en om het nieuwe muziekcentrum zoals bijvoorbeeld talentontwikkeling, educatie en amateurkunst.

Klassieke zaal

Voor klassiek wordt ingezet op versterken van de huidige landelijke positie. Het nieuwe muziekcentrum moet daarom beschikken over een klassieke zaal, die niet alleen als thuisbasis dient voor het Noord Nederland Orkest, maar ook in de toekomst wereldsterren verleidt om naar Groningen te komen.

Onderdeel van de stedelijke culturele keten

Cultuurstad Groningen onderscheidt zich internationaal met een combinatie van kwaliteit en diversiteit in muziekaanbod. De huidige De Oosterpoort, VERA, Eurosonic Noorderslag en het Noord Nederlands Orkest vormen samen met andere stedelijke podia een complete culturele keten, ingericht op talentontwikkeling, educatie en hoogwaardig podiumaanbod.

Focus op locaties bij de binnenstad

Voor het nieuwe muziekcentrum moet nog een locatie worden gekozen. Het college stelt de gemeenteraad vier locaties voor grenzend aan de binnenstad. Het betreft de huidige locatie aan de Trompsingel, locaties binnen Stationsgebied Groningen en een locatie bij het Ebbingekwartier. De verschillende locaties worden de komende periode nader onderzocht op kansen en mogelijkheden.

Het nieuwe muziekcentrum moet uiterlijk 2027 operationeel zijn.

Reacties

article
675940
Nieuw muziekcentrum Groningen met extra grote popzaal
Een nieuw muziekcentrum met tenminste drie zalen, waaronder een popzaal voor ongeveer 3.000 bezoekers om
https://groningen.nieuws.nl/nieuws/675940/nieuw-muziekcentrum-groningen-extra-grote-popzaal/
2018-07-12T10:40:10+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/07/11174244/noord-nederlands-orkest.jpg
Nieuws