UMCG krijgt roze lintje voor borstkankerzorg

Foto: De Redactie

​Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft opnieuw het ‘roze lintje’ van de Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) ontvangen. Dit houdt in dat borstkankerpatiënten in het UMCG kunnen rekenen op de best mogelijke zorg.

Het roze lintje is een mooie erkenning voor het borstkankerteam, meldt het UMCG.

De BVN reikt dit kwaliteitskeurmerk jaarlijks uit aan ziekenhuizen die borstkankerzorg leveren volgens de BVN-criteria. De BVN-criteria voor kwalitatief hoogwaardige borstkankerzorg gaan onder andere over het aantal patiënten dat wordt behandeld, de samenstelling van het borstkankerteam, wetenschappelijk onderzoek, informatievoorziening en begeleiding. Hier heeft het UMCG permanent aandacht voor.

Samenwerking met Ommelander Ziekenhuis Groningen

Om de borstkankerzorg verder te verbeteren en nog slimmer te organiseren, werkt het UMCG intensief samen met het Ommelander Ziekenhuis Groningen.

“Samen kunnen we borstkankerpatiënten sneller én beter helpen”, vertelt Carolien Schröder, medisch oncoloog in het UMCG en voorzitter van de tumorwerkgroep in het UMCG. “Veelvoorkomende en eenvoudige operaties doen we zo snel mogelijk. Bij voorkeur in het Ommelander Ziekenhuis. Als een patiënt een zeldzame of ingewikkelde vorm van borstkanker heeft, bieden we meer gespecialiseerde behandelingen volgens de laatste wetenschappelijke inzichten in het UMCG.”

Meerwaarde keurmerk

Het roze lintje maakt de kwaliteit van borstkankerzorg inzichtelijk. Zowel voor patiënten en hun naasten als voor zorgprofessionals. Het keurmerk biedt aanknopingspunten voor het bespreken van zorgkwaliteit met zorgverzekeraars en de Inspectie van de Gezondheidszorg. Ook helpt het roze lintje patiënten en verwijzers bij het kiezen van de best mogelijke borstkankerzorg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen