Groningse winnares Poëziefestival Doe Maar Dicht Maar 2018

Foto: Publiek Domein

De Groningse Sarah Zajac uit Groningen heeft zaterdag de hoofdprijs gewonnen in de leeftijdscategorie van 15 tot en met 18 jaar in de finale van Doe Maar Dicht Maar tijdens het festival Nieuwe Types in Arnhem. De landelijke dichtwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door het Poëziepaleis voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs.

Duizenden jongeren stuurden ook dit jaar hun zelfgeschreven gedichten in. Uit alle inzendingen werden de honderd beste gedichten gekozen.

Tijdens de feestelijke avond droegen de tien finalisten hun gedichten voor en kregen zij een goodiebag vol poëtische prijzen. In de leeftijdscategorie 12 tot en met 14 jaar won Tabbe Mourits uit Haarlem de hoofdprijs.

Het avondprogramma werd gepresenteerd door Ilse Schaminee. Singer-songwriter Tim Koehoorn zorgde voor een muzikaal optreden. Tijdens de finale werd de nieuwe dichtbundel Doe Maar Dicht Maar 2018 gepresenteerd. In deze bundel staan de honderd mooiste gedichten van deze editie van Doe Maar Dicht Maar.

De vakjury bestond dit jaar uit dichters Edward van de Vendel, Ingmar Heytze en Nikki Dekker. Twee oud-winnaars van Doe Maar Dicht Maar zaten in de jongerenjury: Babette Groos en Sterre Wolthers. Babette Groos is tevens Jonge Dichter des Vaderlands.

De bundel Doe Maar Dicht Maar 2018 is voor 13,00 euro te koop in de boekhandels en via de website www.poeziepaleis.nl/shop.

Poëziepaleis

Het Poëziepaleis initieert en organiseert poëzie-activiteiten voor kinderen en jongeren zoals de dichtwedstrijden Kinderen & Poëzie, Doe Maar Dicht Maar en Dichter bij 4 mei en de projecten Jonge Dichter des Vaderlands en de Kinderdichter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen