Groningers rijden met succes Endurance in Grolloo

Foto: © Endurance

Zaterdag werden in Grolloo en omstreken endurancewedstrijden verreden. Bij deze tak van paardensport leggen deelnemers grote afstanden af in een zo snel mogelijke tijd. Enduranceruiter Esther Maring (39) en jeugdruiter Mariëlle Wieringa (15) uit de stad Groningen deden er aan mee en ze volbrachten 83 kilometer met de door hunzelf getrainde paarden.

De rondes gingen door verschillende boswachterijen. Zo was de ronde van 33 kilometer een vrij technische route, uiteindelijk langs de zandafgraving van Gieten. De andere rondes gingen door boswachterij Hooghalen waar de (harde zand-) paden breder zijn, langs het herdenkingskamp Westerbork en de sterrenwacht. Op deze route stonden op een centraal punt waterbakken klaar voor de paarden omdat je hier niet met de auto mag komen.

Esther Maring vertelt: “Gelukkig konden onze grooms andere punten van de route wel met de auto bereiken. Zo konden zij ons water aanreiken. Niet alleen om te drinken, maar ook om over de paarden heen te gieten om af te koelen. Want 83 kilometer doe je niet zomaar. Daar gaan wel wat trainingsuurtjes aan vooraf. Als je dan goed en wel de finish bereikt is dat zo’n overwinning! Daarom geldt in de endurance ook het uitgangspunt: ‘To Finish is To Win’. Finishen met een paard wat fit genoeg is om verder te kunnen, betekent goedgekeurd worden door de dierenartsen en dat is al een overwinning op zich. Het is echt een super mooie sport, die vaak plaatsvindt in de mooiste gebieden van Nederland.”

Over de organisatie

De wedstrijden werden verreden onder auspiciën van de KNHS. Stichting Endurance Drenthe organiseerde deze 7e editie van Endurance Grolloo.

De wedstrijduitslagen zijn terug te vinden onder ‘downloads’ op www.endurancedrenthe.com.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen