Nationale Buitenspeeldag

Foto: Archief De Redactie

Vandaag is het Nationale Buitenspeeldag. Sinds 1994 wordt in Nederland elk jaar op de tweede woensdag in juni een Nationale Buitenspeeldag gehouden.

Op deze dag worden overal in ons land straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen er zonder gevaar naar hartenlust kunnen spelen.

De Nationale Buitenspeeldag, georganiseerd door Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon vraagt op een speelse manier aandacht voor een kindvriendelijke inrichting van buurten en straten.

Het doel van deze dag is om alle kinderen te stimuleren naar buiten te gaan.

In Groningen worden in verschillende wijken buitenspeelactiviteiten georganiseerd voor kinderen van 4 jaar tot en met 12 jaar. Iedere wijk heeft een thema.

Buitenspeelactiviteiten

 • In Lewenborg zijn allerlei sport- en spelactiviteiten rond het thema ‘Gek op Holland’. Locatie: Kajuit 4, Groningen
 • In Beijum is de buitenspeeldag in en om het Trefpunt, aan de Isebrandtsheerd 97 van 13.00 uur tot 17.00 uur. Het thema is ‘De Wereld rond!’.
 • Er zijn allerlei spelletjes te doen uit verschillende landen.
 • In de Oosterparkwijk is het thema ‘Liefde’. Bij SVO, Cruyffcourt aan de Oliemuldersweg zijn verschillende activiteiten, van boogschieten tot hartige sandwich, een stormbaan race en nog veel meer.
 • Aan de Meeuwerderweg organiseert WIJ Rivierenbuurt samen met wijkbewoners en de Speeltuinvereniging rond het thema ‘Sport en bewegen’ verschillende activiteiten, zoals een bootcamp een stormbaan en nog veel meer.
 • In Paddepoel is het thema ‘Amerika’ met allerlei spelletjes met betrekking tot het thema. Locatie: Watermanstraat 140 in Groningen.
 • In Vinkhuizen is het thema ‘Fantasiewereld’, met onder meer straatspelletjes. Niew dit jaar is het Peuterplein. Tijd: van 14.00 uur tot 16.30. Locatie: Veldspaatstraat.
 • In Hoogkerk is het thema ‘Stoere meisjes Stoere jongens. Er zijn allemaal actieve activiteiten te doen aan de Noorderstraat 14.
 • In De Wijert heeft ieder kind talent met thema ‘De Wijert Got Talent’. Aan de P.C. Hooftlaan zijn verschillende activiteiten van muziek en dans tot sport.

  Kijk voor alle activiteiten en tijden op jantjebeton.nl

Reacties

article
661472
Nationale Buitenspeeldag
Vandaag is het Nationale Buitenspeeldag. Sinds 1994 wordt in Nederland elk jaar op de tweede
https://groningen.nieuws.nl/nieuws/661472/nationale-buitenspeeldag/
2018-06-13T12:25:49+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/06/13121532/Buitenspeeldag-Lewenborg.jpg
Nieuws