Hanzehogeschool Groningen start met Associate degree Ondernemen

Foto: Google Maps

Het Instituut voor Marketing Management van de Hanzehogeschool Groningen start komend studiejaar met de tweejarige opleiding Associate degree Ondernemen.

Deze opleiding is geschikt voor mensen die opgeleid willen worden als zelfstandig ondernemer of (assistent) bedrijfsleider in het midden- en kleinbedrijf.

Associate degree

Een Associate degree (Ad) is een 2-jarige studie in het hbo. Het niveau ligt tussen mbo-4 en hbo-bachelor. De Ad is vooral bedoeld voor mbo-4 studenten en mensen met een aantal jaren werkervaring.

Opleiding Ad Ondernemen

Studenten Ad Ondernemen worden vanaf de eerste dag gezien als professional en werken minimaal één dag per week in de praktijk. Vanaf het tweede jaar kan er gekozen worden tussen het profiel entrepreneurship (het starten of uitbouwen van een eigen bedrijf) of intrapreneurship (ondernemerschap in een bestaand bedrijf). Vanaf dag één werk je met je eigen studiecoach, die je persoonlijk begeleidt bij je ontwikkeling in het onderwijs en de keuzes die je maakt in je studie. Kernvakken in de opleiding zijn marktverkenning, bedrijfsvoering, communicatie, e-commerce en persoonlijke effectiviteit.

Na het afronden van de Ad Ondernemen kun je doorstromen naar de hbo-opleiding Ondernemerschap & Retail Management of direct aan de slag gaan in de praktijk.

Meer informatie is hier te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen